Gevelrenovatie

Onze Expertises

  • Gevelreiniging
  • Zandstralen
  • Gevelbekleding
  • Voegwerken
  • Sierpleisters
  • Schilderwerken

Wanneer de gevels van uw woning of bedrijf vervuild zijn geraakt door algen, mossen en uitlaatgassen of zijn aangetast door allerhande weersinvloeden, bent u bij Straaltech bvba aan het juiste adres. Ook het uitslijpen van cementvoegwerk en in het hervoegen zijn wij gespecialiseerd. Wij beschikken over de nodige vakkennis en materialen om uw gevel er weer als nieuw uit te laten zien.

Met de juiste methode, afhankelijk van de ondergrond en aard van de vervuiling kiezen wij allereerst een passende reinigingsmethode zodat het vuil zo effectief mogelijk verwijderd wordt. Daarom wordt ter plaatse steeds bekeken welke techniek het best toepasbaar is op de vervuilde gevel.

Contacteer Ons Voor Een Vrijblijvende Prijsofferte

Gevereiniging

Een van de belangrijkste voordelen van regelmatige gevelreiniging is het voorkomen van schade door ophoping van verontreinigende stoffen en organisch materiaal, zoals algen, mos en schimmel. Deze elementen kunnen leiden tot de aantasting van de gevelmaterialen van een gebouw, wat resulteert in kostbare reparaties en een verminderd uiterlijk. Door te investeren in professionele gevelreiniging kan je uw woning of gebouw aantrekkelijk en fris ogend houden.

Naast het verbeteren van het uiterlijk van een gebouw, draagt gevelreiniging ook bij aan de algemene gezondheid en veiligheid van het gebouw. De ophoping van vuil, puin en verontreinigende stoffen op de gevel van een gebouw kan leiden tot problemen zoals waterinfiltratie, corrosie en structurele schade. Door deze problemen aan te pakken met regelmatige gevelreiniging kunnen eigenaren de kans op kostbare reparaties verkleinen en de levensduur van de buitendelen van hun gebouw verlengen.

Zandstralen

Zandstralen, ook wel bekend als schurende stralen, is een proces waarbij een straalmiddel, zoals zand of andere schurende materialen, onder hoge druk wordt gebruikt om ongewenste materialen van een oppervlak te verwijderen of om een oppervlak te vormen of reinigen. Het wordt vaak gebruikt in de bouw, auto-industrie, scheepvaart en vele andere industrieën om oppervlakken voor te bereiden op schilderen, coaten of andere afwerkingen.

Zandstralen werkt door het gebruik van een machine die perslucht of water onder hoge druk forceert door een mondstuk, waarbij het straalmiddel wordt vermengd met de perslucht of waterstraal. Dit straalmiddel wordt vervolgens tegen het oppervlak gespoten, waardoor ongewenste materialen worden verwijderd of het oppervlak wordt gereinigd. De kracht van het straalmiddel dat tegen het oppervlak slaat, is wat zorgt voor de reiniging of vormgeving van het oppervlak.

Voegwerken

Loskomende, uitgewaterde, oude of slechte voegen zorgen vaak voor veel vochtproblemen en uw gevel mist niet enkel zijn “elan” maar is ook ongezond.
Slechte voegen worden daarom uitgeslepen, wat op zich een delicate klus is en vereist het nodige vakmanschap. Wij hanteren verschillende technieken om tot het geschikte resultaat te komen.
Nadat de voegen werden uitgeslepen of uitgehakt wordt de ondergrond gereinigd.

Voegwerken zijn essentieel als bescherming om lang te kunnen genieten van uw gevel en uw woning en bepalen deels mee het uitzicht van een gevel bekleed met spuitkurk.
Vraag ons om advies voor uw nieuwe gevel, voor nieuwbouw of renovatie. Bij Straaltech bieden wij u de juiste informatie, werken volgens de regels van ‘goed vakmanschap’, hebben een persoonlijke aanpak. Wij gaan mooi en verzorgd te werk voor een duurzaam resultaat.

Professionele Gevelreiniging

Heeft jouw gevel een opfrisbeurt nodig? Kies dan voor een professionele gevelreiniging van Straaltech. Wij verwijderen alle vuil van de buitenmuren zonder schade toe te brengen aan het oppervlak.

Tip: geef je woning een extra beschermlaag met een gevelimpregnatie. Door het aanbrengen van een transparant impregneermiddel worden de buitenmuren waterdicht. Een hydrofuge biedt allerlei voordelen, want je hebt geen last meer van doorslaand vocht en vorstschade. Bovendien blijft je gevel langer proper.

Hoewel zandstralen een populaire doe-het-zelf-methode is voor oppervlaktevoorbereiding, is het bijna in alle gevallen beter om een professionele zandstraaldienst in te schakelen. Professionele zandstraaldiensten beschikken over de juiste apparatuur en expertise om oppervlakken op de juiste manier te reinigen en te vormen zonder ze te beschadigen. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat alle veiligheidsvoorschriften worden gevolgd en dat het project op tijd en binnen het budget wordt voltooid. Kortom, Straaltech is uw ideale partner voor uw zandstraalprojecten.